Winterforum Banneux 
Studentenhuizen
Emmanuel School of Mission 

Winterforum Banneux 1-3 maart 2019

In 2019 is er weer een spetterend winterforum van 1-3 maart in Banneux (Belgie) 18-30 jaar. 
 5e Internationale Winterforum | 1-3 maart 2019 |  Banneux, België
Een weekend vol ontmoetingen, concerten, lofprijzing, interessante teachings, gebed, geloof, natuur, fun, walk & talk, vriendschap met jongeren vanuit de Benelux en N- Fr. 

Meer info volgt!

Vragen? Neem gerust contact op met het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Winterforum 2019

 

Boven

Studentenhuizen

De studentenhuizen van de Gemeenschap Emmanuel zijn er voor studenten die er voor kiezen een heel studiejaar samen door te brengen. Voor alle studenten die verlangen samen met anderen hun geloof te beleven en daarin te groeien. Kortom; samen studeren, geloven, leven!

Het leven in het studentenhuis  

  • * Het investeren in de studie:

Je bent er op de eerste plaats om goede studieresultaten te behalen. Tijd maken voor je studie is dus een fundamenteel aspect van het leven in het huis. Het is dus belangrijk de studietijd en de nachtrust van elkaar te respecteren.

  • * Het gemeenschappelijk leven:

Het leven met andere studenten die je niet zelf hebt uitgekozen, betekent leren omgaan met verschillen. Iedereen is medeverantwoordelijk voor de goede onderlinge sfeer en de taakverdeling in huis. Wekelijks heb je met elkaar een vaste huisavond. Aan het begin en einde van het studiejaar organiseer je een gezamenlijk weekend.
* Het verlangen naar een christelijk leven:

Open zijn om met leeftijdsgenoten het (katholieke) geloof te ontdekken, waar je ook staat … Dit gaat samen met het opbouwen van je persoonlijk leven als christelijk student. Het leven in het huis helpt je om samen te zoeken naar gezamenlijke momenten van gebed, vorming en het uitwisselen met je medebewoners.

Voor elk huis is er een externe huisbegeleider vanuit de gemeenschap Emmanuel en een 'huisoudste'. Aan het begin van het jaar plannen jullie samen hoe jullie het gemeenschappelijk leven vormgeven en welke invulling van gezamenlijk gebed, maaltijd etc. jullie kiezen.

Er zijn drie studentenhuizen:
- Studentenhuis in Leiden, Meerburgerkade 71 en biedt ruimte aan 6 vrouwelijke studenten.
- Studentenhuis in Nijmegen, Van den Havestraat 52, dichtbij het centrum en de universiteit. Dit huis biedt ruimte voor 5-6 mannelijke studenten. De kamers worden gemeubileerd verhuurd. Momenteel nog één kamer over voor een katholieke student.
- Studentenhuis in Nijmegen, Museum Kamstraat 58. Biedt ruimte voor 5-6 vrouwelijke studenten. Het huis heeft een gemeenschappelijke woonkamer, keuken, gebesdruimte, tuin en twee badkamers.

De maandelijkse huur bedraagt rond de 300 - 350 euro inclusief.

Heb je interesse in één van de studentenhuizen? Vul dan hier in welk studentenhuis en je gegevens of stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Boven

 Emmanuel School of Mission (ESM)

Negen maanden er tussenuit om in het buitenland een internationale vorming te ontvangen? Er zijn vier scholen. Kijk voor meer informatie op hun site:                                                                     

 ESM

 Boven

In de Wereld

navigator

Agenda

December 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Like Emmanuel op facebook