Workshops 2019

MEDITATIE - MINDFULNESS - GEBED

Lisette van Oordt is celibatair en werkt in HRM.
Marc Goris is historicus, theoloog en docent.
Over zoeken naar innerlijke rust, naar jezelf, naar het goede, maar ook over gevonden worden. Voor wie niet meer weet te bidden, maar wel mediteert. Voor wie aarzelt bij mindfulness, maar wel zo nu en dan de handen vouwt. Over vroeg-christelijke gebedstechnieken. Over oude wijn in nieuwe zakken. Onbevooroordeeld, praktisch en verhelderend.

VOLTOOID LEVEN, WAARDIG OUDER WORDEN

Jerry en Simone Hacketh zijn eigenaren van zorginstelling ‘de Herbergier’.
Marcel Janssen is huisarts.
Over momenten die komen gaan. Over de eenzaamheid van het naderende vertrek. Over pijn en angst. Over warmte en liefde. Over Moeder Theresa en liefde voor één mens tegelijk. Over dilemma’s zonder valse romantiek.

“OP VELER VERZOEK HERHAALD”

Peter en Catherine Verbeiren, de hoofdsprekers van vorig jaar, zijn ouders van opgroeiende kinderen. Peter is docent op een middelbare school, Catherine staat in het brandpunt van het gezin, met alle vragen, zorgen en geluk die dat geeft. Hoe ga je om met een kind dat je ophaalt op het politiebureau, hoe stel je grenzen maar houd je de communicatie open, hoe vier je samen geluk en deel je verdriet. Eenvoud, vertrouwen en geluk. Over de vragen en zorgen van iedere ouder.

DE DAAD EN HET WOORD

Michael Stoelinga, vader van 4 kinderen en principal consultant bij een groot consultancybedrijf.
Klimaatverandering: wat stijgt harder, de zeespiegel of de belastingen? Wie durft te geloven dat wij in staat zijn er iets goeds van te maken?
Er over praten is één, maar ons echt aanpassen is moeilijk. Wat laat jij achter voor een volgende generatie? Hoe kunnen we een goed gesprek voeren over zo’n onderwerp waar de reacties zo over verschillen? waarom lukt het ons zo slecht om van woorden tot daden te komen?