EMMANUELZOMERKAMPEN

Zomerkamp 2 is in volle gang!

Bekijk HIER de foto's van ZOMERKAMP 1! 

Bekijk HIER de foto's van ZOMERKAMP 2! 

 

Elke dag komen er extra foto's bij. 

 

(Onderstaande blog werd geschreven door een van onze leiders van kamp 1  (Rozemarijn Holwerda-Goes)

Lieve ouders, 

In deze bijzondere tijd mogen wij twee zomerkampen draaien. Vanwege de Corona zijn we aan extra regels gebonden en dus genoodzaakt om een maxima van 100 mensen per kamp aan te houden. 70 kinderen en 30 leiding. Hoe anders dan anders. Een groot deel van de leiding en de kinderen zijn in de afgelopen jaren samen gegroeid en dan is het wel even wennen om nu een deel te gaan missen. Maar we zijn misschien wel daardoor extra gemotiveerd om twee fantastische kampen neer te zetten met elkaar, want uiteraard hebben de twee teams al maanden voorpret en voorbereiding gehad via video-sessies! 

6/6: KIEZEN VOOR JEZUS

WIT - BLANCO

Lieve allemaal! 

Zo, wat gingen de dagen snel en wat jammer dat het kamp nu al voorbij is! Gelukkig hebben we ondanks de regen, wel een hele fijne, gezellige afsluiting gehad.

Vanmorgen werden de kinderen gewekt en konden ze direct hun spulletjes inpakken en weg zetten in de bagagezaal. Na ontbijt, corvee en vrije tijd was er de laatste lofprijzing in de tent met aansluitend de laatste samenkomst in de deelgroepen. Vandaag gaan we weer naar huis, maar we mogen zo veel geleerde waarden in ons hart meenemen. De kinderen mochten als ze wilden hardop zeggen dat ze graag vrienden van Jezus willen blijven en ook konden ze een bijbeltekstje pakken en dit voor zichzelf houden, maar onderling werd dit ook wel besproken, echte broertjes en zusjes in Christus!

De (koffie) pauze met gisteren zelfgebakken koekjes hielden we in het loopje van de tent naar de Mariazaal, waar we aansluitend een filmpje van de plensmiddag hebben bekeken en de tekenfilm 'Jozef de dromenkoning'.

Toen mochten we nog één keertje lunchen en corveeën..

In de tent hebben we voordat de ouders kwamen, de prijsuitreiking van sport en spel en de kleurwedstrijd gehouden. De kinderen die een ander kind meegenomen hadden kregen een setje kleurtjes en we hebben 'lang zullen ze leven' gezongen en opgenomen, maar voor wie, houden we nog even geheim😇.

Een beetje vreemd om af te sluiten zonder musical, maar het weerzien met de ouders was er gelukkig niet minder fijn om! Omdat we jullie kostbare schatten in deze week steeds beter leren kennen en het programma vrij intensief is, vergeten we allemaal een beetje welke kinderen ook al weer bij welke ouders horen, dus dat is leuk om te zien! 

Wat hebben we een prachtig kamp gehad! Het is niet helemaal goed te omschrijven wat er tijdens zo'n weekje van binnen gebeurd. Een soort snelkookpan van emoties. Super snel resultaat; super snel gaar, hahaha! Het is bijzonder hoe snel we op elkaar ingespeeld zijn, hoe goed we voor elkaar zorgen, elkaar zien, begrijpen en accepteren zoals we zijn.. We zijn geraakt door elkaar, de kinderen, maar vooral door onze Vader en we kunnen erop vertrouwen dat Hij bij ons is! We mogen terug kijken op een heel bijzonder geslaagde week. Nu moeten we een heel jaar wachten op het volgende zomerkamp! Want door corona is er helaas dit jaar geen herfstweekend.. We hopen elkaar in ieder geval volgend jaar wèl weer te zien in goede gezondheid en wensen kamp 2 net zulke gezegende dagen toe als wij hebben gehad!

Heilig Hart, Heilig Hart, Ik maak een nieuwe start. Vul mijn met uw leven, geef me moed en kracht. Heilig Hart, Heilig Hart, Ik maak een nieuwe start. Ik wil meer op U lijken, geef Uw liefde in mijn hart! (3e couplet liedje 7 uit het kampboekje)

5/6: JOZEF VERGEEFT ZIJN BROERS

GEEL & PAARS - EERLIJKHEID & VERGEVING

Lieve allemaal! 

Wat gaat het toch ontzettend snel voorbij, zo'n kampweek! Vandaag was alweer de laatste hele dag, terwijl we nog zo veel willen spelen en delen met elkaar.. 

De sketch ging vanmorgen over eerlijk zijn, vergeving vragen en hoe fijn het is om daarna weer als nieuw te zijn! Net als de jas van Jozef; alle kleurtjes weer mooi schoon, zichtbaar en fris! Na de sketch stelde een groepje bijzondere bezoekers zich voor: 8 priesters! Zij kwamen ons een stukje begeleiden op deze laatste dag. De kinderen kwamen weer samen in de deelgroepjes. Ze mochten voor zichzelf bedenken of ze wel eens dingen doen waar ze achteraf spijt van hebben en zo ja, of ze dit bij onze Lieve Heer zouden willen brengen. Ze konden dat ook opschrijven om als leidraad te gebruiken bij een gesprekje met een priester. In de tot kapel omgebouwde tent was er de mogelijkheid om stil te bidden bij het uitgestelde Allerheiligste, maar de priesters zaten buiten rond de tent, om desgewenst even te praten en/of de biecht af te nemen. Natuurlijk geen verplichting,  maar bijna alle kinderen en leiding, namen een moment om een priester op te zoeken.

Na de lunch ging een deel van de kinderen de bonte avond oefenen en waren er diverse workshops te doen, was er onder andere kaarsenhouders versieren, koekjes bakken, haren vlechten, dansen, hutten bouwen, voetballen en versieringen maken voor de bonte avond! 

's Avonds hebben we in de tent de bonte avond gehad. Leiding Esther, Jaap en Judith presenteerden als dienaars van Farao Donato de diverse act's van de kinderen, dat was op zich al hilarisch om naar te kijken. Maar vooral; wat hebben we ook dit jaar weer leuke talentvolle kinderen mee op kamp! Dat ze in zo'n relatief korte tijd zulke leuke stukjes kunnen maken is heel knap.

De dagafsluiting was niet in de kapel op deze allerlaatste avond. De oplettende en ervaren zomerkampers zullen de Maria- processie nog gemist hebben in de blog, tot nu! Het was weer heel mooi om mee te maken; fakkels langs het pad en de kinderen mochten een kaarsje opsteken bij de Mariagrot in het bos. Maria liedjes zingend konden ze alles aan moeder Maria toevertrouwen en dat levert altijd ontroerende momenten op. Zeker voor de leiding, we hoeven niets anders te doen, dan toe te kijken hoe kinderen onderling een arm leggen, om degenen die het moelijk hebben.

Het was een indrukwekkende en lange dag en hoe moe we ook zijn, we willen eigenlijk helemaal niet naar huis morgen. 

Ja, ik vertrouw op U. Ja, ik houd van U. Bescherm mij, vergeef mij en red mij, oh Heer! Ik vertrouw op U. Bescherm mij, vergeef mij en red mij, oh Heer! Ik houd van U! 

(refr. U bent mijn Koning) 

 

4/6: Jozef onder farao van Egypte

Groen - Hoop

Lieve allemaal! 

Vandaag is een vrij regenachtige dag geweest, maar gelukkig hebben we net als voorgaande jaren een logistiek talent in ons midden, die door het schema gisteren al om te gooien, de dag van vandaag al gered had, voor ie begon! Na de vaste ochtend-riedel van; wekken, sporten, ontbijt, corvee/vrije tijd, lofprijzing, sketch en drinkpauze, bespraken we het onderwerp van de dag weer in onze vertrouwde deelgroepjes. Wat betekent hoop? Waar hoop jij op? Wat geeft jou hoop? Bij God vinden we, net zoals Jozef deed, hoop. Jezus heeft zijn leven voor ons gegeven en wij mogen dat beleven door de eucharistie en het ontvangen van de communie. 

Na de deelgroepen was er vrije tijd en lunch. Tijdens het middagcorvee trapten de echte fanatieke voetballers een balletje, gehuld in een vuilniszak tegen al dat hemelwater. Het middagspel met de spelgroepen, was levende vossenjacht. Dit vinden ze echt heel erg leuk! 18 objecten en personen verstopt door het hele huis en de voortuin. Geweldig hoe respectvol de kinderen ook stilletjes in de kapel zochten, hartverwarmend om ze zo in het huis van God te zien spelen. Als ze alle objecten en personen gevonden hadden konden ze met deze aanwijzingen en raadsel oplossen. 

Voor het avondeten hebben we samen de Mis gevierd. De monseigneur heeft tijdens de preek mooi uitgelegd, dat we altijd op onze Vader kunnen vertrouwen. Zo kunnen we hoop houden als we het moeilijk hebben. De kinderen hadden vanavond flink trek, dus die lekkere macaroni en de cornetto waren zó op! 

Het avondprogramma was weer gesplitst. De kindjes tm 9 jaar hebben omgekeerd verstoppertje gespeeld in het huis, wat een pret! De leiding verstopte één kindje en de rest mocht dan zoeken. Als een kindje het verstopte kindje gevonden had, moest die zich ook daar verstoppen. Nou je begrijpt dat dat grappige toestanden oplevert. Na nog een drankje mochten ze afsluiten in de kapel en werden ze naar bed gebracht door kampmama en papa. De kinderen vanaf 10 jaar hebben levend kwartet gespeeld in het kleine bos. Zo grappig om te zien dat de jongens zich helemaal het schompus rennen tot het eind aan toe en de meiden uiteindelijk gezellig met elkaar keuvelen... De leiding won natuurlijk! Compleet afgepeigerd sloten ook zij na een glaasje ranja af in de kapel. 

Het kamp is rijkelijk gezegend, al raken we nu ook wel vermoeid. Het is zo fijn om de kinderen zo te zien genieten, spelen en naar elkaar toe groeien, maar ook naar God! 

Ik ben nooit alleen, nooit alleen, want Hij is bij mij. Ik ben nooit alleen, want Jezus woont in mij hart. (refr. Ik ben nooit alleen)

3/6: Jozef houdt moed in Egypte

Moed - blauw

Lieve allemaal! 

Vandaag ging de sketch weer verder waar we gisteren gebleven waren. De sketch van dit jaar speelt zich af in het heden, in en om school. De verhaallijn nam ons vandaag mee naar een voor sommige kinderen helaas herkenbare situatie; een van de hoofdpersonen in de sketch, werd buitengesloten door de rest. Maar hij gaf de moed niet op en zette zijn talent in om het op te lossen. Net als Jozef, die was ook moedig en vol vertrouwen op God. We hebben na de sketch met de kinderen in hun deelgroepen gepraat, over hoe ze moedig en betrouwbaar kunnen zijn, dat ze mogen vertrouwen op de Vader en dat ze hun talenten mogen benutten! 

Omdat het ook vandaag fantastisch weer was, hebben we lekker buiten geluncht en ons super goede keukenteam had een heerlijk extraatje: een warme knakworst tussen een broodje!

Nadat de kinderen zich omgekleed hadden en iedereen gecontroleerd was op zonnebrandcrème begon de plensmiddag! Ons creatieve enthousiaste sport en spel team had op het veld achter het gebouw een aantal waterspellen uitgezet. In hun spelgroepen gingen de kinderen weer proberen zoveel mogelijk punten te halen. Tussendoor was er een aantal keer ranja, fruit, een snoepje en een lekker verkoelend ijsje. Op het einde was er een watergevecht tussen de kinderen en de leiding, dit is het allerleukste natuurlijk! 

Nadat de kinderen gedoucht hadden was er de Mis. De kinderen waren vandaag vrij om te kiezen of ze wel of niet bij de Mis wilden zijn. Het is altijd zo mooi om te zien dat er zoveel kinderen uit zich zelf willen deelnemen en om willen mee helpen tijdens de mis als misdienaar, in het koor of door de lezing voor te lezen of voorbedes uit te spreken.

De avond was weer verdeeld in junioren- en seniorenactiviteiten. De kleintjes hebben eerst 'dromen en dienaars' gespeeld op het veld bij de tent en mochten daarna als eerste naar het prachtig door Peter voorgedragen verhaal luisteren. De grote kinderen hebben Levend Stratego gespeeld in het kleine bos. Toen de jongsten naar bed waren mochten zij zich bij het vuur warmen, luisteren naar het verhaal en na chips en ranja komen ook zijn mooi afsluiten in de kapel en heerlijk op bed na deze warme dag vol activiteiten.

Het is zo fijn om hier samen te zijn. De leiding wil de kinderen graag een onvergetelijke tijd bezorgen en ze meegeven om, als straks het  zomerkamp voorbij is, vol vertrouwen op God en zichzelf, moedig en vreugdevol in het leven te staan. Het mooie is dat wij dit als leiding juist ook mogen ontvangen. De band tussen de leiding is ook dit jaar bijzonder. We staan hier zo blij en als één team klaar voor de kinderen, voor elkaar en voor wat God ook na kamp van ons vraagt.. 

Ik stel mijn vertrouwen op de het mijn God. Want in zijn hand ligt heel mijn levenslot. Hij heeft mij lief. Zijn vrede woont in mij. 'k Zie naar hem op een ik weet: Hij is mijn steeds nabij! (refr. Ik stel mijn vertrouwen)

2/6: Een speciale jas voor Jozef

Rood- liefde 

Lieve allemaal! 

Vandaag was de eerste hele kampdag. We mochten samen de dag beginnen met ochtend-gymnastiek, ontbijt in het atrium en lofprijzing in de tent. Het is altijd bijzonder hoe mooi we na een halve dag al samen muziek kunnen maken! De inleiding die volgde is ook dagelijks terugkerend. We keken naar een sketch, die we na een korte pauze als leidraad gebruiken tijdens onze deelgroepen. De kinderen zijn ingedeeld in groepjes op leeftijd en tijdens het kamp komen we een aantal keer samen. Het thema van vandaag was: 'Een speciale jas voor Jozef' De kleur was rood en het thema liefde. Jozef kreeg een mooie jas van zijn vader. Zo liet Jacob merken hoeveel hij van Jozef hield. Onze 'zomerkampkinderen' zijn ook kinderen van De Vader. Wij ook! En wij zijn allemaal God's lieveling. En om ons dat te laten merken kregen wij allemaal onze eigen unieke talenten en kenmerken, we zijn met zoveel liefde geschapen! De kinderen mogen in hun eigen groepje vertellen waar ze goed in zijn, maar ook iets dat andere kinderen heel goed kunnen en waar zij misschien wel een beetje jaloers op zijn. Maar God houdt van ons allemaal evenveel, dus jaloers zijn hoeft niet! 

Na de vrije tijd, kwamen we voor het eerst in onze spelgroep samen en hebben we gepicknickt. De kinderen kregen een T-shirt in de kleur van hun eigen spelgroep. Het middagspel vond plaats om het gebouw heen en was 'levend ganzenbord'. Met dit spel waren punten te verdienen en waren de kinderen mede daardoor super fanatiek! Ze zitten goed gemixt qua leeftijd en ze moesten dus even uitvinden hoe ze elkaar konden helpen om samen zoveel mogelijk punten te scoren, maar natuurlijk zijn onze toppers daar 'keigoed' in! Vanwege de zondag, vierden we gezamenlijk de Mis in de tent. Erg bijzonder om dit zo samen buiten te beleven, terwijl de vogeltjes floten en de krekels tjirpten! 

De junioren mochten na het avondeten als eersten van start met het smokkelspel op het achterveld en de senioren in het kleine bos een iets langere en moeilijkere versie. De dagsluiting in de kapel was vandaag gescheiden, de kleinsten konden zo nèt even iets eerder de zo nodige rust in… Het was een heel mooie dag. Het is zo mooi om te zien hoe deze kinderen (en de leiding) nu al dikke vriendjes zijn!!

Pas je nieuwe jas, mijn kind, Pas je nieuwe jas. De regenboog verschijnt zelfs als de zonneschijn verdwijnt. Pas je nieuwe jas, mijn kind.Pas je nieuwe jas. De kleuren van je nieuwe jas komen goed van pas!  (refr. Pas je nieuwe jas) 

(1/6) Vandaag  was de aftrap van zomerkamp1! 

De leiding mocht jullie kinderen eindelijk verwelkomen. Dit jaar staat in het teken van Jozef. Jozef is een van de 12 zonen van Jacob, samen met Benjamin zelfs de oogappel van hun vader. De grote broers waren zo jaloers, dat zij hun broertje Jozef verkochten aan een Egyptische karavaan. Na jaren en heel wat spannende gebeurtenissen (waar jullie kinderen jullie straks veel over gaan vertellen) ontmoeten de broers elkaar weer en is er vergeving.. Deze week hebben de dagthema's een kleur die in de de jas van Jozef zit, met elk een eigen betekenis.

Na de regenachtige aankomst en korte introductie, verlieten de ouders tent en terrein. Daarna hebben de kinderen geluisterd naar de kampregels. De voornamelijkste regel: 'Zorg dat de ander een leuk kamp heeft!’ Als iedereen dat namelijk doet, dan heeft iedereen het op het kamp goed! Aansluitend hebben de doelgroepen (op leeftijd) kennis met elkaar gemaakt.  

Na het avondeten in het atrium en wat vrije tijd om te spelen, was er in de tent de musical over Jozef, gespeeld door de voltallige leiding. Met veel enthousiasme werd de musical ontvangen door ons voorbeeldige publiek, de kinderen hebben genoten! 

De dagafsluiting was in de kapel. Zo fijn om te zien hoe de kinderen op hun gemak zijn op deze plek en met elkaar, zodat ze rustig konden gaan slapen na de zegen van de kamp-pastoor en monseigneur. Het was een fantastische eerste dag, we hebben ontzettend veel zin in morgen!!! 

Hoor je mij? Kom uit de put, want jij bent vrij! We wachten allemaal op jou, dus kom maar gauw! (refr. Kamplied)  

Hallo jongens en meisjes!

Dit zomerkamp gaat over Jozef. Hij was de op een na jongste uit een groot jongensgezin en duidelijk vaders lievelingetje. Als kleine jongen kreeg hij een prachtige jas met de mooiste kleuren, waar zijn broers stikjaloers op waren. Jozef had vaak bijzondere dromen. Later bleek dat ze een bijzondere betekenis hadden. Zijn broers maakten korte metten met Jozef en gooiden hem in een diepe put. Daar lieten ze hem achter. Hij kwam in een nachtmerrie terecht! 

Maar… dan komt er een onverwachte wending in dit avontuur en Jozefs droom komt uiteindelijk uit: eens zullen ze allemaal voor jou buigen!

Die nieuwe jas van Jozef was echt zo gaaf! Schitterend met al die kleuren!

Zoals Jozef die jas kreeg van zijn vader, zo wordt eigenlijk ieder van jullie op het kamp met zo’n kleurrijke jas bekleed. Niet van wol of katoen, maar een jas die jij je leven lang aanhoudt. Een jas van liefde, vrede, vriendschap, moed en (zelf)vertrouwen. Allemaal kleurtjes uit je jas. Dus: “Pas je nieuwe jas!”

In een prachtige musical, die we met de leiding voor jullie gaan spelen, zal het verhaal van Jozef tot leven komen. Maar ook het hele sport-en spelprogramma zit boordevol avonturen van Jozef! Droom jij er ook al van om naar het zomerkamp te komen? Schrijf je gauw in, dan maken we samen die droom waar! Een kleurrijk zomerkamp staat je te wachten! 

Groetjes en tot ziens, namens het hele team. We kunnen niet wachten!

Anja Vergouwen