Twee zomerkampen in 2022!

Lieve jongens en meisjes,

In 2022 zullen we twee zomerkampen organisen! Kamp 1: 6-11 augustus & Kamp 2: 13-18 augustus. Lees hieronder meer over het kamp van afgelopen zomer en bekijk de foto's, filmpje en musical!

En nu weer een heel jaar wachten? Gelukkig niet! We willen jullie met het héle gezin uitnodigen voor het herfstweekend! Daar zul je de zomerkampleiding en heel veel vrienden (weer) zien en/of nieuwe vrienden maken! We kijken er heel erg naar uit jullie daar met eventuele jongere en- of oudere broers en zusjes en ouders te ontmoeten. Het kinderprogramma lijkt erg op het zomerkampprogramma! Van harte welkom!

IMG 1844

TERUGBLIK OP ZOMERKAMP 2021 "FEEST IN HET PALEIS"!

 

Lieve ouders en vrienden,

Het zomerkamp 2021 is helaas alweer afgelopen! Lees hieronder van alle dagen een kort verslagje en bekijk hier de foto's! Ook kun je een dagje op ons kamp zien in dit filmpje.  Het was GEWELDIG! 

En... kijk hier onze musical: "Feest in het paleis" terug over het koninkrijk van God!

 

1/6: Aankomst & Musical 

Vandaag (7-augustus) was de aftrap van hèt Emmanuel zomerkamp 2021!
140 kinderen zijn naar het paradijspaleis gekomen om 6 dagen lang feest te vieren! Samen met 53 leiding is dit kamp groter dan ooit; een uitdaging, maar wèl de allerleukste, want de hele leiding is verheugd om extra veel blije snoetjes! Het leidingteam is via video-sessies, dan ook al maanden bezig met de voorbereiding. De aankomst van de kinderen is ècht een fijn moment; Yesssss, we mogen eindelijk beginnen!!!

Na de aankomst volgde een korte introductie, waarbij de ouders abrupt tent en terrein verlieten, doordat het begon te regenen. We vinden jullie héél héél héél lief -papa's en mama's, maar zodra jullie weg zijn begint het kamp pas echt, dus we zwaaiden jullie enthousiast uit. De kinderen bleven in de tent en hebben geluisterd naar de kampregels. De voornamelijkste regel: 'Zorg dat de ander een leuk kamp heeft!’  Als iedereen dat namelijk doet, dan heeft iedereen het op het kamp goed! 
Aansluitend liepen de kinderen in hun deelgroepen (op leeftijd) naar het Atrium of de Jacobuszaal, waar we heerlijke macaroni hebben gegeten! 

Na het avondeten was er corvee en wat vrije tijd om te spelen, waarna in de tent de musical 'Paradijspaleis' gespeeld werd door de voltallige leiding. Een verhaal over een groot bruiloftsfeest, over iedereen die uitgenodigd is en dat iedereen zijn of haar talent mag inzetten om samen het feest te maken en te ZIJN. Met veel enthousiasme werd de musical ontvangen door ons voorbeeldige publiek, de kinderen hebben genoten! 

Na een drankje mochten de junioren naar de dagafsluiting in de kapel. De senioren hebben nog een kennismakings-spel gedaan; Ren je rot! Daarna mochten ook zij even tot rust komen bij Jezus in de kapel. Zo fijn om te zien hoe snel de kinderen op priester.

Het was een fantastische eerste dag, we hebben ontzettend veel zin in morgen!!!

(refr. Kamplied)

Kom mee naar het paleis
In het mooiste Koninkrijk.
Het is een paradijs daar wil je zijn!
Alles is er mooi!
Schitterend en prachtig! 
Bekijk het maar aandachtig.
Het Paradijspaleis is super fijn!

 
2/6: Je hebt talent

Mattheüs 25 'Het gebuik van de talenten'

 

Lieve allemaal! 

Vandaag (8 augustus) was de eerste hele kampdag. We mochten samen de dag beginnen met ochtend-gymnastiek, ontbijt in het Atrium en Jacobuszaal en lofprijzing in de tent. Het is altijd bijzonder hoe mooi we na een halve dag al samen muziek kunnen maken! 

De inleiding die volgde is net als bovenstaande dagelijks terugkerend. We keken naar een sketch, die we na een korte pauze als leidraad gebruiken tijdens onze deelgroepen. De kinderen zijn ingedeeld in groepjes op leeftijd en tijdens het kamp komen we een aantal keer samen om over het thema van de dag te delen. Het thema van vandaag was: Je hebt talent. Onze 'zomerkampkinderen' zijn ook kinderen van De Vader. Wij ook! En wij zijn allemaal God's lieveling. En om ons dat te laten merken kregen wij allemaal onze eigen unieke talenten en kenmerken, we zijn met zoveel liefde geschapen! De kinderen mogen in hun eigen groepje vertellen waar ze goed in zijn, maar ook iets dat andere kinderen heel goed kunnen en waar zij misschien wel een beetje jaloers op zijn. Wat natuurlijk niet hoeft, want juist omdat iedereen uniek is, kunnen we samenwerken om samen en met hulp van de Geest, het koninkrijk van God te vinden! 

Na de deelgroepen hebben we gepicknickt. We hadden een beetje vrije tijd, waarbij het zonnetje er gelukkig even was. Daarna kwamen de kinderen voor het eerst samen in hun spelgroepen en kregen ze een T-shirt in de kleur van hun eigen groep. Het middagspel vond plaats om het gebouw heen en was 'levend ganzenbord'. Met dit spel waren punten te verdienen en de kinderen waren mede daardoor super fanatiek! Ze zitten goed gemixt qua leeftijd en ze moesten dus even uitvinden hoe ze elkaar kunnen helpen om samen zoveel mogelijk punten te scoren, maar natuurlijk zijn onze toppers daar 'keigoed' in! Het spel werd door de regen even onderbroken, maar de sfeer is enorm goed, dus die paar spetters doen ons niks,  gewoon even het 'olifanten-lied' in het atrium en door! 

Vanwege de zondag, vierden we gezamenlijk de h. Mis in de tent. Omdat dit vorig jaar ook al zo was, is het al een beetje gewend, maar het blijft bijzonder om dit zo samen buiten te beleven, de zon scheen en de vogeltjes floten! 

De junioren mochten na het avondeten als eerst van start met het levende talentenkwartet in het kleine bos. De senioren speelden wat later om het oord èn in het kleine bos, een iets langere en moeilijkere versie, waarbij ze het in de laatste ronde tegen de leiding opnamen. Natuurlijk won de leiding van onze oudste muiters! 

De dagafsluiting in de kapel laten we dit grote kamp gescheiden verlopen, de kleinsten kunnen zo nèt even iets eerder de zo nodige rust in. Mooie afsluiting bij zowel de junioren en senioren.  
Het was een heel mooie dag, het is zo mooi om te zien hoe deze kinderen (en de leiding) nu al dikke vriendjes zijn!!

 

(Refr. Wat je ook denkt)

Want jij bent mooi zoals je bent en zo geliefd en zo gekend
Je bent zó waardevol; we houden veel van jou! 
Geniet opnieuw van deze dag, laat aan ons zien je gulle lach
Vergeet de wolken en de pijn, je mag er zijn!


3/6: Schatzoeken

Mattheüs 13 'De zaaier'

 

Lieve allemaal! 

Na de gebruikelijke opstart met ochtendgymnastiek, ontbijt, corvee en vrije tijd, ging de sketch vandaag weer verder, waar we gisteren gebleven waren. De sketch van dit jaar speelt zich af in het heden, in en om school, maar vandaag werden we terug gehaald naar de musical door het sketchteam. Ze speelden een scène uit de musical, waarbij twee verdwaalde kinderen op zoek waren naar het koninkrijk. 

We hebben na de sketch met de kinderen in hun deelgroepen gepraat, over kostbare schatten in hun leven, maar ook over hoe ze mogen ontdekken dat het koninkrijk van God is, als een kostbare schat, die ze mogen zoeken.

Na wat vrije tijd, vertrokken we wandelend richting het grote bos voor het bosspel. Aangekomen op de open plek, hebben we er onze bij het ontbijt zelf gesmeerde boterhammen gegeten en wat fruit. 

Omdat er 14 spelgroepen zijn werd de groep in twee verdeeld. Eerst mochten de eerste 7 groepen een paradijspaleis bouwen in het bos, terwijl de overige groepen op zoek gingen naar posten in het bos, waar ze punten konden krijgen met het maken van opdrachten, zoals 'n minizandkasteel bouwen. In de tweede ronde, na de drinkpauze, werden de groepen geruild en waren de laatste 7 groepen aan de beurt om met takken een paleis te bouwen. Toen we terug naar Emmaus liepen begon het te regenen! Wat fijn dat dat pas echt op het einde was, nu was het helemaal niet erg.

Nadat de kinderen zich (indien nodig) omgekleed hadden was er de h. Mis. De kinderen waren vandaag vrij om te kiezen of er wel of niet bij wilden zijn. Het is altijd zo mooi om te zien dat er zoveel kinderen uit zich zelf willen deelnemen en om willen mee helpen tijdens de mis als misdienaar, in het koor of door de lezing voor te lezen of voorbedes uit te spreken. 

Wat hadden ze een trek vandaag! Alle worteltjes en rauwkost gingen snel op! We aten vandaag dus aardappelen met wortels en een filetlapje en toe was er caramelvla. Er is dit jaar een nieuwe kok in dit paleis en er komen werkelijk heerlijke dingen uit de keuken, want gister was er aardappelgratin (ècht wáár, op kamp! Heerlijk, hoe bestaat het!) met bloemkool, rauwkost, een gehaktbal en als toetje een cornetto. Ze smullen, onze zomerkampers, zo fijn! 

De avond was weer verdeeld in junioren en seniorenactiviteiten. De kleintjes hebben het smokkelspel gespeeld op het veld bij de tent en mochten daarna als eerste naar de kapel voor de dag afsluiting. De grote kinderen hebben langer doorgespeeld in het kleine bos. Toen de jongsten al rustig op bed waren, mochten de senioren ook mooi afsluiten in de kapel en na gedouchd te hebben, lekker op bed na deze fantastische dag vol activiteiten.

Net als altijd, blijkt het weer zo fijn te zijn op zomerkamp en op Emmaus. De leiding wil de kinderen graag een onvergetelijke tijd bezorgen en ze vreugde meegeven om straks als zomerkamp voorbij is, vol vertrouwen op God en zichzelf, moedig en vreugdevol in het leven te staan. Het mooie is, dat wij dit als leiding juist ook mogen ontvangen. De band tussen de leiding is ook dit jaar weer heel bijzonder. We staan hier zo blij en als één team klaar voor de kinderen, voor elkaar en voor wat God ook na kamp van ons vraagt. Dat we met meer zijn dan anders, verhoogt de feestvreugde en kamp duurt gelukkig nog een paar dagen!

 

Refr.  Bouw mee aan het koninkrijk van God

Bouw mee aan het koninkrijk van God.
Bouw mee aan het koninkrijk van God.
Vrede, vreugde, vriendelijkheid,
Liefde tot in eeuwigheid.
Bouw mee aan het koninkrijk van God!

 

4/6: De ware wijnstok

Mattheüs 7 'De nauwe poort'

 

Lieve allemaal!

Vandaag stond eigenlijk de plensmiddag op het programma, maar we wisten dat vandaag een vrij regenachtige dag zou worden. Gelukkig is er, net als voorgaande jaren, een logistiek talent in ons midden, die door het schema gisteren al om te gooien, de dag van vandaag al gered had, voor ie begon! Na de vaste ochtend-riedel van; wekken, sporten, ontbijt, corvee/vrije tijd, lofprijzing, sketch en drinkpauze, bespraken we het onderwerp van de dag weer in onze vertrouwde deelgroepjes. Jezus is de ware wijnstok en als wij met hem verbonden blijven door gebed en eucharistie, belooft hij ons het eeuwige leven.

Na de picknick (met yoki als extraatje) waren er diverse workshops te doen; voetballen, knutselen, dansen, koekjes bakken (wel minstens 140), haar vlechten, goochelen, spelletjes doen, fik stoken (ècht wáár, dat kunnen ze nu dus hè) muziek maken, acrobatiek en de kinderen die dat willen konden auditie doen voor bonte avond. Zo leuk! Zo veel talent! We hebben heerlijk met de kinderen in en om huis gespeeld dus! 

Na wat vrije tijd was er de h. Mis in de tent. Het is erg bijzonder om dit met alle kinderen te mogen beleven. 

We eten wel erg lekker deze week; vandaag rauwkost,  sperziebonen, nasi en draadjesvlees. Als toetje had de kok een soort chocolade taart gemaakt. We eten hier elke dag als alsof we een diner bij de koning hebben. Zo ongelelooflijk lekker! (En veel!!!)

Het avondprogramma was vanavond erg indrukwekkend. De junioren hebben eerst het spel 'dierengeluiden' gespeeld in het kleine bos, de senioren speelden 'weerwolven' op drie verschillende locaties in huis en in de tent. EN TOEN WAS ER KAMPVUUR HOERAAAAA! De junioren mochten als eerst het verhaal over Hizkia beluisteren dat Peter zo mooi vertelde, onder het genot van warme chocolademelk en chips. Terwijl de senioren bij het kampvuur zaten, gingen de kleinsten in processie naar de Mariagrot, waar we nog liedjes zongen en ze alle fijne en minder fijne dingetjes in gebed bij Maria konden brengen. Toen de kleintjes op bed lagen, waren de grote kinderen aan de beurt voor een bezoekje aan de Mariagrot en daarna lekker op bed! 

Wat een enorm fijne dag vandaag. We zijn moe, maar zo gezegend. Het is zo mooi om ook als leiding al het talent in elkaar te mogen zien en te kunnen benoemen. Zo groeien wij deze week, àlle 192 kinderen van God, nog dichter naar hem toe..

Refr. Maria
Maria, moeder van Jezus, 
Maria, moeder van mij,
Moeder van alle mensen, 
Moeder Maria, bid u voor mij?
Maria, moeder van Jezus, 
Maria, moeder van mij,
Moeder van alle mensen, 
Moeder Maria, wees ons nabij.

 

5/6: Je bent uitgenodigd

Mattheüs 22 'De onwillige genodigden'

Lieve allemaal!

Wat gaat het toch ontzettend snel voorbij, zo'n kampweek! Vandaag was alweer de laatste hele dag, terwijl we nog zo veel willen spelen en delen met elkaar.

De sketch ging vanmorgen over het afleggen van je ballast en zo gemakkelijker je weg naar het paleisparadijs te kunnen afleggen. Na de sketch stelde een groepje bijzondere bezoekers zich voor: 19! Ja ècht! 19 priesters!  Dat is gewoon bijna 3% van alle priesters in Nederland op één kluitje, om ons te het sacrament van verzoening te kunnen geven. Het voelde als een kado dat zij ons een stukje kwamen begeleiden op deze laatste dag. 

De kinderen kwamen na het voorstellen en drinkpauze, weer samen in hun deelgroepjes. Ze mochten voor zichzelf bedenken of ze zelf misschien ballast bij zich dragen en zo ja, of ze dit bij onze Lieve Heer zouden willen brengen. Ze konden dat ook opschrijven op een briefje om eventueel, later als leidraad te gebruiken in een (biecht)gesprek. In de tot kapel omgebouwde tent was er de mogelijkheid om stil te bidden bij het uitgestelde Allerheiligste, de priesters zaten buiten rond de tent, om desgewenst even te praten en/of de biecht af te nemen. Natuurlijk geen verplichting, maar bijna alle kinderen en leiding, namen een moment om een priester op te zoeken. De briefjes die als leidraad hadden gediend,  konden de kinderen kwijt in een mand, deze worden ongezien verbrand. Verder konden de kinderen een kaartje pakken met een bijbeltekst en een kaarsje aansteken bij het Allerheiligste. Héél serene sfeer, je voelde de liefde van God die aanwezig was in iedereen. 

Nadat de kinderen zich omgekleed hadden en iedereen gecontroleerd was op zonnebrandcrème, werd er gepicknickt voor huis en daarna begon de plensmiddag! Ons creatieve enthousiaste sport en spel team had op het veld achter het gebouw een aantal waterspellen uitgezet. In hun spelgroepen gingen de kinderen weer proberen zoveel mogelijk punten te halen en op het einde was er een watergevecht tussen de kinderen en de leiding, dit is het allerleukste natuurlijk!

Er was tussen de plensmiddag en het avondprogramma vrij veel vrije tijd, waarin nog druk stukjes geoefend werden en gegeten; Frietjes, vissticks, doperwtjes en toe perzikvla. Wat een feest! Nogmaals, wat hebben we lekker gegeten deze week!

's Avonds hebben we in de tent de bonte avond gehad.. Leiding Esther, Jaap, Judith, Eveneens, Donato, presenteerden als huispersoneel  van huismeester Tijmen, de diverse act's van de kinderen, dat was op zich al hilarisch om naar te kijken. Maar vooral; wat hebben we ook dit jaar weer leuke talentvolle kinderen mee op kamp! Dat ze in zo'n relatief korte tijd zulke leuke stukjes kunnen maken is heel knap.

Het was een indrukwekkende en lange dag en hoe moe we ook zijn, we willen eigenlijk helemaal niet naar huis morgen. 

🎼Ik ben nooit alleen
Ik ben nooit alleen, nooit alleen
Want Hij is bij mij, Ik ben nooit alleen, 
Want Jezus woont in mij hart. 

Jezus, Jezus,  Hij is bij mij.
Jezus,  Jezus woont in mijn hart. 

Paradijspaleis 
6/6: Laat je lichtje schijnen
Mattheüs 25 'de bruidsmeisjes'

Lieve allemaal! 

Kamp is alweer voorbij! Wat oneindig keer ontelbaar jammer. Want ondanks de vermoeidheid, overheerst de vreugde van dit kamp!

Vanmorgen werden de kinderen gewekt en konden ze direct hun spulletjes inpakken en weg zetten in de bagagezalen. Na ontbijt, corvee en vrije tijd was er de laatste lofprijzing in de tent met aansluitend de laatste samenkomst in de tent. Vandaag gaan we weer naar huis, maar we mogen zo veel geleerde waarden in ons hart meenemen. Na een korte inleiding van Anja, kwamen de kinderen even in hun deelgroepjes bij elkaar en was de vraag, 'Wat neem jij mee van kamp en wil jij God in je leven?' Want je bent genodigd om deel te nemen in Zijn vreugde. Bijzondere momenten.

We hebben nog mogen picknicken in de spelgroepen, het keukenteam had hele lekkere croque madame-achtige toasts gemaakt met een lekker tomaten-uienprut en toen waren de eerste ouders er al! 

In de tent hebben we met de ouders een korte presentaite gehad, de prijsuitreiking van sport en spel en de kleurwedstrijd. De kinderen die een ander kind meegenomen hadden, kregen een lantaarntje dat gebruikt is tijdens de musical en in de Maria grot heeft gestaan. Zo waardevol. 

Bedankt lief team, voor alle goede zorgen, iedereen heeft zich maximaal ingezet, met een prachtig resultaat; we hebben zo fijn kunnen spelen en delen met elkaar! 

En wat gaan we elkaar missen. Wat missen we elkaar nu al, want dit schrijven is natuurlijk niet vanuit het oord, we zijn alweer thuis. Het is gewoon het liefste kamp dat bestaat, de kindjes krijgen zo ontzettend veel ruimte om woorden te geven aan aan wie ze zijn, wat ze geloven, hoe ze zich voelen. Zo lief, de kracht van dit kamp is ècht de bewustwording van hun band met God en dat wie ze zijn, precies is hoe ze zijn geschapen.

Als leiding gaan we aan het einde van dit kamp, allemaal weer terug naar het gewone 'harde' zakelijke en studerende leven. Maar we hebben weer kind mogen zijn tussen God's kinderen en mogen voelen dat wij als leiding dat óók zijn. De onbevangenheid van de kinderen, de vanzelfsprekendheid van het ontvangen van de liefde die we geven en het vertrouwen. Dat is niet van deze wereld waar wij in zijn, het is een stukje paradijs; Het Paradijspaleis. Ik hoop dat de liefde die de kinderen deze week hebben mogen ervaren, ook ontvangen mag worden door de ouders, aan wie wij ze weer (met tegenzin) met liefde en vertrouwen terug geven..

Tot volgend jaar! Maar hou de deurmat en de website in de gaten, want als het kan qua corona-maatregelen, zien we jullie heel graag terug met ouders, broertjes, zusjes en vriendjes op het herfstweekend!!!

Refr. Hé Broeder
Hé broeder, hé hé zuster! 
We zijn één familie als we samen zijn. 
Wat een vreugde! Wat een feest! 
Verbonden door de heilige Geest. 

Rozemarijn 

Emmanuelzomerkamp 2021


Dit jaar gaat het zomerkamp over het koninkrijk van God. Heb je daar ooit van gehoord? In de Bijbel staan veel verhalen en voorbeelden die iets vertellen over dit koninkrijk. In de musical van dit jaar komen we deze verhalen tegen…

In Vrederijk ligt het Paradijspaleis waar de lakeien aan de slag zijn gegaan met de talenten die ze van de koning gekregen hebben. Ze bereiden zich allemaal voor op het grote bruiloftsfeest. We zien lakeien aan het werk op een wijngaard, maar ook in de keuken waar de lekkerste en ‘grootste bruidstaart ever’ wordt gebakken. 

Een populaire meester is met een aantal kinderen op weg naar dit paleis. Hij weet de weg. Deze is niet eenvoudig, maar hij weet dat hij zijn doel gaat bereiken. Een paar kinderen splitsen zich af, omdat ze een gemakkelijkere weg zien, maar die blijkt dood te lopen. Ze geven de moed bijna op totdat ze uiteindelijk op een heel onverwachte manier het paleis toch bereiken. Sterker nog, ze mogen onder begeleiding van een speciale vriend nog eerder door de poort dan hun klasgenootjes die daar met lampjes in de hand op de bruidegom staan te wachten.

Uiteindelijk gaan de poorten wijd open voor iedereen en zijn alle kinderen eregasten op het feest! Daar maken ze onder andere kennis met een vrolijke zwerver die ook was uitgenodigd. Hij blijkt de ster van de avond te zijn. 

Je bent van harte welkom! Ons kampgebouw Emmaus zal voor jullie worden omgetoverd tot het Paradijspaleis en ieder van jullie wordt als eregast ontvangen. In de dagelijkse sketches en sport- en spelactiviteiten zal elke dag één verhaal uit de musical centraal staan.

Wij, de leiding, zullen net als de lakeien, er alles aan doen om jullie een onvergetelijke week te bezorgen met veel plezier, gezelligheid, lekker eten, actie en vriendschap!

We kunnen niet wachten! Be our guest!

Het leidingteam

 

 

DSC 0361.NEF

We kijken terug op twee fantastische zomerkampen in 2020

Bekijk HIER de foto's van ZOMERKAMP 1! 

Bekijk HIER de foto's van ZOMERKAMP 2! 

Bekijk HIER de video van de musical