Sponsoring

Al voor het 35e jaar wordt deze zomer het Emmanuelzomerkamp gehouden in bezinningscentrum Emmaus (Helvoirt), een kampweek voor meer dan 100 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. De leiding bestaat uit circa 40 mensen; jongeren(18+), echtparen, een arts of ervaren verpleegkundige en een priester. Allemaal gemotiveerd en in het bezit van een ‘verklaring omtrent gedrag’ (VOG). Ieder lid van de leiding onderschrijft een (strenge) gedragscode. Niemand ontvangt een vergoeding.

Bouwen aan de kerk van morgen

Het doel van het zomerkamp is bouwen aan de kerk van morgen; In deze week krijgen de kinderen op een speelse manier de kans om kennis te maken met de basis van het christelijk geloof. Ook voor de leiding is het een vormingservaring. Tijdens het zomerkamp leren zij zichzelf te geven, verantwoordelijkheid dragen, maar zeker ook ervaren ze daar de levende, verjongende Kerk. Voor ieder die deelneemt is het zomerkamp een plek waar men God (vaak voor de eerste keer) ervaart en waarin ze mogen ontdekken dat Hij dichtbij is en hen hoop en vreugde geeft.

Naast het inhoudelijk programma is er volop tijd voor sport- en spelactiviteiten zoals bosspelen, plensmiddag, speurtocht en kampvuur. Het hoogtepunt van het kamp is de musical (gebaseerd op een Bijbelverhaal).

Bij dit alles worden de ouders niet vergeten. Bij aankomst is er een feestelijke ontvangst en aan het eind van het kamp worden ouders uitgenodigd voor een slotbijeenkomst met o.a. een picknick en kampmusical (gespeeld door de kinderen). Gezinnen worden uitgenodigd voor een gezinszegen en maken daar veel gebruik van. Veel oud-zomerkampers stromen na hun 18e in als leiding.

Het zomerkamp is er voor alle kinderen

Om deelname voor iedereen mogelijk te houden, is gekozen voor een inschrijfgeld van 125 euro per kind, vermeerderd met een solidariteitsbijdrage van 25 euro (naar draagkracht). Kinderen uit minder welgestelde gezinnen komen tegen gereduceerd tarief. Als gevolg van die keuze dekken de inschrijfgelden ongeveer de helft van de werkelijke kosten. Het restant wordt gefinancierd uit giften en bijdragen.

Draagt u dit project ook een warm hart toe? Zou u het willen steunen met een financiële bijdrage? U helpt ons er geweldig mee om het zomerkamp toegankelijk te houden voor alle kinderen.

Steun dit project

We zijn erg blij met uw gift, klein of groot. Omdat de organiserende Stichting Emmanuel Nederland de ANBI status heeft, is uw gift aftrekbaar van de belasting. Wilt u ons steunen, maak uw gift dan over op banknummer NL47RABO 0113 7717 70 t.n.v. Stichting Emmanuel Nederland, o.v.v. ‘gift Emmanuelzomerkamp’.

Bij een gift van € 30,- of meer ontvangt u als dank - indien u wenst - de CD ‘Recht op je doel af’ met zomerkampliedjes. Stuurt u dan een e-mail met uw naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ervaringen

Een moeder:

Ik weet nog zo goed dat ik mijn zoon voor de eerste keer ophaalde van het zomerkamp. Hij was zo stralend. Ik kreeg gewoon een ander kind thuis. Vanaf toen hebben we altijd onze vakanties om het zomerkamp heen gepland. Bram moest naar het zomerkamp, daar werd een heel jaar naar toe geleefd.

Een meisje:

Het allermooiste moment van het zomerkamp vind ik altijd de dagsluiting. Na een leuke avond in het bos komen we dan in alle rust in de kapel. Dan gaan we vooraan op het tapijt zitten met de kaarsjes aan en zingen mooie liedjes. Dan voel ik dat God er is. Dat ik nooit alleen ben. Mijn kampboekje met de liedjes heb ik nog bewaard. Soms zing ik de liedjes thuis voordat ik ga slapen.

Een meisje:

Ik heb zoveel mooie herinneringen aan het kamp, vooral de vriendschappen waren hecht en sterk. De vriendschappen die ik daar sloot zijn voor het leven.

Een jongen:

Vorig jaar kon ik kiezen. Voetbalkamp, zeilkamp of zomerkamp. Ik koos natuurlijk voor het zomerkamp. Daar kunnen we altijd lekker veel voetballen. Ook de sketches en de musical wil ik niet missen en dit jaar had ik een speciale rol in de musical.

Een moeder:

Onze zoon werd door een klasgenootje uitgenodigd om mee te gaan. Ik vond het prima dat hij naar een katholiek kamp ging ook al had ik eigenlijk niks meer met de kerk. Toen ik mijn zoon op het einde van het kamp weer ophaalde was ik zo blij verrast. Geweldig als je zo je geloof kunt beleven. Vrolijk en vreugdevol. Ik was eigenlijk vergeten dat geloven in God zoiets fijns kon zijn.

Een begeleider:

Wie is God en waar is hij dan? Een lange tijd was dit de enige gedachte die in me opkwam als het over geloof ging. Ik werd meegevraagd als leiding van het zomerkamp. Onze levens verschilden sterk maar ik voelde me er vertrouwd. Ik voelde me op het zomerkamp geroepen om dichterbij te komen en om met mijn kwaliteiten en op mijn manier Zijn wil te doen. Dat was een heel nieuwe ervaring voor mij. Ieder zomerkamp groei ik in mijn geloof, ik heb Jezus mijn ‘ja’ gegeven. Ik ben een van de gelukkigen die Gods goedheid mag ervaren.

Meer informatie?

Het zomerkamp is een initiatief van de Gemeenschap Emmanuel. Meer informatie over deze gemeenschap en contactgegevens vindt u op www.emmanuelnederland.nl

Voor meer informatie en foto’s van het zomerkamp kunt u onze website bezoeken, www.emmanuelzomerkamp.nl