Regionaal

Regio Zuid

In regio zuid (Zeeland, Brabant en Limburg) komen gemeenschapsleden bij elkaar om te bidden, elkaar te bemoedigen en op missie te gaan.

Als leden komen we regelmatig samen in kleine groepjes op de huiskringen, waarover onderaa deze pagina wat meer uitleg.

 

Sinds afgelopen zomer zijn enkele priesters van de gemeenschap Emmanuel verantwoordelijk voor de Goede Herder parochie in Tilburg. Als regio willen we regelmatig daar aansluiten bij de zondagsmis in 't Heike.

 

Daarnaast bent u in 2022 uitgenodigd voor verschillende ontmoetingsmomenten:

Het team van Wandeltocht voor Moeders (België) verwelkomt je graag in de Ardennen voor een dag (2 april) of weekend (2-3 april) in Banneux. (www.wandeltochtvoormoeders.be)

Van 14 - 17 april onganiseert de gemeenschap Emmanuel een Paastriduum in Helvoirt. Samen willen we het paasmysterie beleven en met elkaar delen in de vreugde van Pasen.

 

Heeft u interesse? Wilt u de leden van de gemeenschap Emmanuel in deze regio ontmoeten? U bent van harte welkom!

IMG 8615

Wat zijn huiskringen?

Een belangrijk deel van ons gemeenschapsleven is de huiskring. In de huiskring kom je om de week in een kleine groep bij elkaar om samen te bidden en te delen over ons dagelijks leven. Het is een small christian community waarin je elkaar kunt ontmoeten, steunen en dragen in gebed.

Iemand omschreef het als volgt: 'de huiskring was niet alleen een plek waar we gezellig en broederlijk samen kwamen, het hielp me ook elke twee weken weer de balans op te maken. Doordat ik hier zelf over na moest nadenken en tegelijkertijd van mijn mede huiskringgenoten hoorde hoe zij op weg zijn, hielp het me om stap voor stap verder te groeien in plaats van stil te blijven staan.'

Wil je meer over de huiskring weten, neem dan even contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Regio Nijmegen

Leden van de Gemeenschap Emmanuel komen iedere 4 weken bijeen om elkaar te ontmoeten, samen te bidden en te delen in kleine groepjes. De avonden (regioavonden genoemd) vinden plaats in het parochiecentrum van de Maria Geboortekerk.

Om 20.15 uur staat de koffie klaar. Na de koffie hebben we een lofprijzing en delen we hierna in kleine groepjes over hoe eenieder het geloof beleeft in het dagelijks leven.

Je bent van harte welkom een keer aan te sluiten!
Als je een mailtje stuurt naar Pim en Anja (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) weten we dat je komt en kunnen we je ontvangen (het parochiecentrum van de Maria Geboortekerk is soms wat moeilijk te vinden).

We organiseren ook andere acitiviteiten, wil je hiervan op de hoogte gebracht worden of heb je andere vragen?
Aarzel niet contact met ons op te nemen!

 

Data Regioavonden schooljaar 2022/2023:
20 september
18 oktober
15 november
13 december
10 januari
7 februari
7 maart
4 april
(2 mei is geen regioavond vanwege meivakantie)
30 mei
27 juni

Regio Holland

In de regio Holland (Den Haag, Leiden, Delft, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht) komen we regelmatig bijelkaar om ons geloof te verdiepen en om samen te delen over hoe we als christen geloof, werk, gezin en vrienden proberen te combineren.
Naast de tweewekelijkse huiskring en gebedsgroep, organiseren we maandelijks een Emmanueldag/weekend rondom een steeds wisselend thema. Tijdens deze dagen zal er naast input ook tijd zijn voor ontmoeting, gebed en uitwisseling. Daarnaast zal er voor de kinderen een parallel programma zijn en sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd.
Ben je dus op zoek naar verdieping, tijd voor gebed of een gezellige avond met inhoud, kom dan zeker eens langs!

Contact

Inschrijven nieuwsbrief


Publish modules to the "offcanvas" position.