50+ midweek

Verlangen naar vertrouwen
10-13 oktober 2021

In tijden van verandering groeit het verlangen naar geloof, warmte en nieuw vertrouwen. Dat verlangen staat centraal tijdens de midweek voor 50-plussers van 10 -13 oktober 2021 in het landelijke Brabantse Helvoirt. Wat zijn we verheugd dat samenkomen weer kan en dat we nieuwe deelnemers mogen ontvangen!

De herfst is een tijd waarin de natuur prachtige kleuren laat zien. Ieder jaargetijde verrast door schoonheid, kleur en bloei. Ook in ons leven kan dat zo zijn. De natuur doet in de jaargetijden haar werk. Wij mogen ook tot bloei komen in dit jaargetijde van ons leven en worden wie we ten diepste zijn.

Vertrouwen op God de Vader, hoe doe je dat in de praktijk? Je zorgen wegstoppen of juist niet? Kan ik echt leven vanuit vertrouwen, ook als ik onrust ervaar of als ik geen supergelovige ben? Met dergelijke vragen gaan we aan de slag. In alle vrijheid, niks moet.

“Ik vond het nog mooier dan een vakantie,
het geloof komt hier veel dichterbij.
Toen ik naar huis ging,
voelde ik me zo licht als een veertje.”
Petra (66)

PRAkTISCHE informatie

VOOR WIE?

Voor 50-plussers, speciaal ook voor mensen van buiten de Gemeenschap Emmanuel.

WANNEER?
De midweek voor 50-plussers begint op zondag 10 oktober 2021 tussen 16.00 en 17.00 uur. De midweek ein¬digt op woensdag 13 oktober rond 16.00 uur.

WAAR?
Bezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15 te Helvoirt. Een voormalig klooster in het buitengebied van het dorpje Helvoirt, voorzien van alle gemakken in een omgeving van weilanden, bossen en duinen.

KOSTEN
De kosten per persoon bedragen € 249,- bij verblijf op een 2-persoonskamer.
● De kosten per persoon bedragen eveneens € 249,- bij verblijf op een 1-persoonskamer, maar deze kamer kan in een ander gedeelte van het gebouw zijn.
● Volpension
● Betaling in termijnen is mogelijk. Als de kosten een probleem zijn, neem dan even contact met ons op.
● Is uw echtgeno(o)t(e) jonger dan 50 en u bent zelf 50+? Dan bent u beiden natuurlijk van harte welkom.

 

PROGRAMMA

We laten ons inspireren door bijzondere sprekers en mooie vieringen. Er is volop tijd om ervaringen uit te wisselen of te genieten van de prachtige herfstkleuren in het bos.

Programma
● Inspirerende inleidingen
● Uitwisseling in kleine groepen
● Dagelijks Eucharistieviering
● Tijd voor gezelligheid en ontmoeting
● Wandelen in de natuur

TEAM, CONTACT EN FOLDER

Het team 50+ midweek bestaat uit leden van de gemeenschap Emmanuel.
Heeft u vragen? Neem dan contact op met:
Marie Erlings-Bollebakker, tel. 0346 – 56 73 41
Jan en Tilly Hol-Schlooz, tel. 077 – 382 82 49

FOLDER

De folder kunt u hier downloaden. Wilt u graag folders hebben om uit te delen aan bekenden of in de parochie? Dat stellen we bijzonder op prijs! Mail dan uw naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld in de mail ‘folders bestellen’.