In regio zuid (Zeeland, Brabant en Limburg) komen gemeenschapsleden bij elkaar om te bidden, elkaar te bemoedigen en op missie te gaan.

Als leden komen we regelmatig samen in kleine groepjes op de huiskringen, waarover onderaa deze pagina wat meer uitleg.

 

Sinds afgelopen zomer zijn enkele priesters van de gemeenschap Emmanuel verantwoordelijk voor de Goede Herder parochie in Tilburg. Als regio willen we regelmatig daar aansluiten bij de zondagsmis in 't Heike.

 

Daarnaast bent u in 2022 uitgenodigd voor verschillende ontmoetingsmomenten:

Het team van Wandeltocht voor Moeders (België) verwelkomt je graag in de Ardennen voor een dag (2 april) of weekend (2-3 april) in Banneux. (www.wandeltochtvoormoeders.be)

Van 14 - 17 april onganiseert de gemeenschap Emmanuel een Paastriduum in Helvoirt. Samen willen we het paasmysterie beleven en met elkaar delen in de vreugde van Pasen.

 

Heeft u interesse? Wilt u de leden van de gemeenschap Emmanuel in deze regio ontmoeten? U bent van harte welkom!

IMG 8615

Wat zijn huiskringen?

Een belangrijk deel van ons gemeenschapsleven is de huiskring. In de huiskring kom je om de week in een kleine groep bij elkaar om samen te bidden en te delen over ons dagelijks leven. Het is een small christian community waarin je elkaar kunt ontmoeten, steunen en dragen in gebed.

Iemand omschreef het als volgt: 'de huiskring was niet alleen een plek waar we gezellig en broederlijk samen kwamen, het hielp me ook elke twee weken weer de balans op te maken. Doordat ik hier zelf over na moest nadenken en tegelijkertijd van mijn mede huiskringgenoten hoorde hoe zij op weg zijn, hielp het me om stap voor stap verder te groeien in plaats van stil te blijven staan.'

Wil je meer over de huiskring weten, neem dan even contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.