Herfstweekend

Activiteiten

Internationale Sessie Paray-le-Monial

Eerder stond hier de uitnodiging om van 21 t/m 26 juli 2020 naar Paray-le-Monial te gaan. Vanwege de Corona-maatregelen is besloten de bijeenkomsten in juli af te lasten. Er wordt in internationaal verband gewerkt aan een alternatief aanbod voor de zomer.

Paray-le-Monial is de plek om u te herbronnen aan het Hart van de Heer op de internationale sessie van de gemeenschap Emmanuel. Iedere zomer komen er duizenden mensen, iedereen is welkom (gezinnen, alleenstaanden, kinderen, tieners,...).

Interesse? Via onderstande link vind uw meer informatie, of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Paasdriedaagse

kruisweg

Van duisternis naar licht

Met Pasen vieren we de overwinning van het licht op de duisternis. Beleef deze belangrijkste dagen uit het leven van Jezus. Samen: jong en oud, gezinnen, young professionals en singles. De Gemeenschap Emmanuel nodigt je uit in het mooie klooster Emmaus. Bij Helvoirt in de buurt van Den Bosch, omringd door natuur.

In deze drie dagen willen we het verhaal van bevrijding, van overwinning op het kwade bewust en van nabij meemaken. Jezus doet wat Hij alleen kan: ons verlossen. 

Iedereen is welkom, of je regelmatig in de kerk zit en alle verhalen al kent, of dat je niet zo zeker weet wat geloven is. We zingen samen, bieden programma aan per leeftijdsgroep, helpen zelf mee in dit programma, lezen de verhalen van Pasen en we beleven ze in de katholieke vieringen verbonden met alle christenen wereldwijd.

Het programma is ongeveer 50% samen en 50% per leeftijdsgroep en andere keuzemogelijkheden.
Een deel van de vieringen zijn later op de avond wanneer kleinere kinderen al in bed kunnen liggen.

Globaal programma:
28 maart Witte donderdag:  Ontvangst, avondviering, wake
29 maart Goede vrijdag:       Inhoudelijk keuzeprogamma, naar buiten, kruisweg,
                                                avondviering met gebed voor de wereld en onze eigen intenties. 
30 maart Stille zaterdag:      Inhoudelijk keuzeprogamma, deelgroepen, tijd in stilte of wandeling,
                                                vreugdevolle paaswake, Easter afterparty
31 maart Pasen:                     brunch, paasmorgenviering en slot.

Praktische informatie en inschrijving: 

Wie:
Deze paasdriedaagse is bedoeld voor alle leeftijden.
Alleen voor jongeren en studenten 18-25 jaar zijn er elders andere programma’s (Altötting met Gemeenschap Emmanuel en KSN in Nijmegen).
Tieners tot 17 jaar die met ouder(s) meekomen, volgen een eigen programma, net als de kinderen, een deel van vieringen doen we samen met hen. 

Deze dagen vormen we één familie. We vragen aan de deelnemers om mee te helpen bij de kinderen of afwas. Tijdens het programma kun je je daarvoor aanmelden.

Wanneer
De paasdriedaagse is een geheel van witte donderdag tot en met paaszondag.
Neem contact met ons op als het niet mogelijk is om op donderdag op tijd aan te komen. 
Ontvangst:    donderdag 28 maart tussen 17–18 uur.
Einde:            zondag 31 maart rond 13.30 uur. 

Waar:
Bezinningscentrum Emmaus (tussen Tilburg en Den Bosch)
Udenhoutseweg 15
5268 CG Helvoirt

Voor vragen kunt u via de e-mail contact met ons opnemen
of bellen / appen met Anja Vergouwen: 06-26 66 97 33

De paasdriedaagse 2024 is bijna vol, schrijf u in op de wachtlijst dan informeren wij u binnen 1 week of we voor u nog plaats kunnen maken. 

INSCHRIJVING WACHTLIJST VOOR De paasdriedaagse 2024

Het aantal plaatsen is beperkt en wij geven voorrang aan mensen die voor de eerste keer deel willen nemen. 

Als bevestiging van inschrijving ontvang je (via je email) een ticket uit het Eventix inschrijfsysteem.
Je weet dan dat de inschrijving en betaling goed is aangekomen. Je hoeft dit niet uit te printen/ mee te brengen. 

Kosten:

Schermafbeelding_2024-02-18_om_15.42.32.png

Er zijn drie soorten kamers:
Budget (Michael)   : (gezins)kamer met 1 tot 7 bedden. Toilet en douche op de gang (gedeeld).
Basis    (Rafael)     : 4 persoons kamers met eigen toilet en douche.
Luxe.    (Gabriel)    : Luxe een- en tweepersoonskamers met eigen toilet en douche.(beperkt beschikbaar)

De tieners worden samen ingedeeld op tienerkamers in Michael.

Korting is mogelijk voor grote gezinnen (ouders en minderjarige kinderen): in budgetkamer vanaf 3de kind gratis. 
Kies indien gewenst deze extra optie op het inschrijfformulier

Mochten de kosten een belemmering zijn, neem dan contact met ons op. 

p3d2024_-_zonder_tekst.png

 

Fidesco

In 1981 heeft de Gemeenschap Emmanuel Fidesco gesticht als antwoord op de vraag van Afrikaanse bisschoppen om professionals te sturen die mee willen werken aan de integrale ontwikkeling van vooral de gemarginaliseerde bevolkingsgroepen in ontwikkelingslanden. In bijna dertig jaar heeft Fidesco zijn sporen als niet-gouvernementele organisatie (NGO) wel verdiend. Meer dan duizend vrijwilligers hebben via Fidesco hun weg gevonden naar projecten in ontwikkelingslanden. Zij stellen hun persoonlijke en professionele competenties beschikbaar voor de armen in humanitaire en ontwikkelingsprojecten. Fidesco's missie is de volledige ontwikkeling van de mens zonder onderscheid naar religie, ras of cultuur.

Bruggen slaan

Fidesco creëert mogelijkheden voor professionals om twee jaar van hun leven sociale initiatieven die door lokale partners georganiseerd worden te ondersteunen. De formule voor Fidesco's goede diensten ligt in haar vermogen om vrijwilligers te zoeken, te trainen en hen te koppelen aan de projecten waar hun professionele en persoonlijke vaardigheden ten dienste stellen van de lokale bevolking. Na een krachtige ervaring ter plaatse, keren de vrijwilligers terug naar hun eigen samenleving als voorbeeld en inspiratie van zelfgave met een levenslange impact.

Een 'lokale' benadering

Header how to supportFidesco zet zich in voor het weerbaarder maken van achtergestelde gemeenschappen. Zij streeft ernaar bij te dragen aan duurzame verbeteringen, geleid door lokale partners op het terrein. Partnerorganisaties zoals consultatiebureau's, vluchtelingenkampen, jongerencentra, weeshuizen, scholen en andere projecten waarvan kansarme groepen profiteren, zijn zorgvuldig geselecteerd door Fidesco. Ze zijn vervolgens gekoppeld aan de professionele vaardigheden van vrijwilligers op terreinen als onderwijs, gezondheidszorg, engineering, project management, maatschappelijk werk, landbouw, of timmerwerk. De vrijwilligers zijn door Fidesco getraind om zich aan te passen aan de lokale context en worden altijd uitgestuurd in teams.

Een internationale reikwijdte

Fidesco heeft een sterke internationale aanwezigheid door lokale partnerschappen in 27 landen en 7 kantoren. Sinds haar oprichting in 1981, heeft Fidesco meer dan 2000 vrijwilligers uitgezonden, waarvan 24 Nederlanders.

Kijk voor meer informatie op http://www.fidesco-international.org/nl/

Tieners 12-15 jaar

TIENERWEEKENDS

Ben jij een tiener tussen de 12 (brugklas) en 15 jaar? Vind je het leuk om andere leeftijdsgenoten te ontmoeten die geloven in God èn vind je het leuk om wat meer te leren over je geloof? Dan zijn deze weekends van de Gemeenschap Emmanuel wel iets voor jou!
Ongeveer 4x per jaar organiseert de Gemeenschap Emmanuel een weekend of een dag voor tieners. De weekends duren van zaterdagochtend tot zondagmiddag. Meestal zijn we met een groep van ongeveer 30 tieners. Ieder weekend/dag behandelen we een thema rondom ons geloof, vieren we samen de eucharistie, bidden we samen en doen vooral ook veel leuke dingen met elkaar. De weekends en tienerdagen zijn bedoeld om samen een stapje naar de Heer te kunnen zetten.

Wil je ook een uitnodiging ontvangen of meer informatie over de weekends mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
We zijn ook te vinden op Facebook

Subcategorieën

Emmanuel Herfstweekend voor het héle gezin 22-24 okt. 2021

Ga er even tussenuit dit najaar!
Kom genieten van de heerlijke geuren en kleuren van de herfst en doe nieuwe inspiratie op! Voor het hele gezin, voor jongeren en alle anderen die erbij willen zijn.

In de Noord-Brabantse bossen, vlakbij het natuurgebied de Drunense Duinen ligt een oud klooster: Emmaus, een authentieke locatie, voorzien van twee moderne vleugels met gastenverblijven.
Een ideale plek om elkaar te ontmoeten, je te laten inspireren en om dingen met je gezin te doen waar je in het drukke leven moeilijk aan toe komt.

Laat je verrassen!

“Daar waar liefde en vriendschap zijn, daar is God bij ons.”
(1 Johannes 4)

Contact

Inschrijven nieuwsbrief